فرامرز رفیع پور فردی آشنا در میان نخبگان علوم اجتماعی و بحق از چهرههای ماندگار عصر و زمان ماست. گرچه محافل دانشگاهی از دیرباز با او به عنوان یک استاد مسلم در جامعه شناسی و با آثار متعدد او به عنوان متون درسی دانشگاهی در مقاطع کارشناسی و بالاتر آشنا بودند، اما کتاب توسعه و تضاد او در اواسط دهه ۷۰ و در اوج دوران سازندگی، نام او را بیشتر بر سر زبان ها انداخت. قلم شیوا، سینه دغدغهمندو تسلط کمنظیر او بر عرصه علوم اجتماعی، اختیار را از کف خوانندۀ آثارش میرباید و او را با خود همراه و همسفر میسازد.
از جمله آثار درخشان استاد رفیع پور که بنا بر گفته خود او حاصل بیش از ۱۵ سال کار همه جانبه و عمیق بر روی نظام های گوناگون کشور ایران و ارائه مدلهای جامع عملیاتی همه جانبه برای اداره کشور بوده، کتاب نفیس و گرانقدری است با عنوان «دریغ است ایران که ویران شود» . استاد این کار سنگین را با پشتوانه سالها مجاهدت علمی و پژوهشی و البته با درخواست خاضعانه از درگاه خداوند متعال برای توفیق و امداد روحی، در نزدیک به ۱۰۰۰ صفحه سرانجام در سال ۱۳۹۳ به اتمام رسانید. در پیشگفتار کتاب چنین می گوید:
باری کار حاضر نیز از طریق معمول علمی و تلاش در کتب و مقالات حاصل نشد. گرچه مطالعات علمی و تلاش های علمی قبلی طولانی، زمینه ساز بوده است، اما این کار فراتر از توان «من» و جمعی از انسان هاست. برخی از دوستان صالح می دانند که کشف این وسعت و عمق از مطالب، ارتباط ساختارمند بین آنها و نیروی پرداختن به آن، فقط و فقط از طریق التماس به درگاه او میسر شد و کار «من» نبود که « من» ی وجود ندارد ، هرچه هست اوست….
بدین منظور سالیان دراز از همه جا و همه کس بریده، مورچه وار تابع فرمانش در این ظلمات و بیابان بیکران، سرگر دان در جستجوی کشف مسائل بودم و همواره در اوج ناامیدی، «من حیث لا یحتسب» بر این مورچه کوچک راهی باز نمود…
اما مسئله فقط کنکاش و کشف شبکه بسیار وسیع و بسیار پیچیده مسائل ایران نبود و نیست. مشکل مهم دیگر درک و پذیرش مسئولان و خوانندگان است. گرچه تلاش من بر آن بوده که با رعایت احترام و با شیوه ای ملایم و مطبوع مطالب را بنگارم، اما در هر صورت وضعیت کنونی کشور مانند بیماری است که نیاز به جراحی و دارو دارد و همیشه نمی توان بطور کامل، تلخی دارو را گرفت…
کتاب حاضر پس از پیش گفتار و مقدمه، در ۱۰ فصل تدوین یافته است. دو فصل اول بیشتر صبغه تاریخی دارد و نوعی تحلیل تاریخ ایران در بیش از دو سده اخیر است. در این تحلیل تاریخی، نقش آشکار و پنهان استعمار در ریل گذاری اداره کشور در گذشته و حال، به خوبی و بر اساس شواهد متقن، تبیین شده است. در فصل ۳ مبانی نظری برای تبیین جنگ فرهنگی اجتماعی میان انقلاب اسلامی و استعمار و از جمله نظریه جامعه غیر رسمی از سوی نویسنده ارائه شده است. آنگاه در ۶ فصل پیاپی، به ترتیب نظام فکری و ادراکی، نظام فرهنگی، نظام مذهبی و حکومت اسلامی، نظام اجتماعی، نظام سیاسی و حکومتی و نظام اقتصادی ایران به تفصیل عنوان شده و نهایتا در فصل ۱۰ به جمع بندی و نتیجه گیری پرداخته است.
کتاب دریغ است ایران که ویران شود ، ۱۳۹۵، فرامرز رفیع پور، چاپ دوم، شرکت سهامی انتشار، تهران