گزارش تفصیلی پژوهش «شناسایی مسائل اولویت‌دار نوجوان»

گزارش تفصیلی پژوهشِ «شناسایی مسائل اولویت دار نوجوان» توسط رصدخانه نوجوان منتشر شد.
3

کودکی و نوجوانی از مهم‌ترین و سرنوشت ‌ساز‌ترین دوران‌های زندگی هر انسانی به شمار می‌آیند. طی دهه های گذشته نیز تحقیقات گوناگونی در مورد کودک و نوجوان صورت گرفته که هر یک موضوعی خاص را در مورد آنها مورد توجه قرار داده‌اند. این پژوهش به شناسایی و اولویت‌بندی مسائل نوجوان از دیدگاه خبرگان این حوزه می‌پردازد که در دو بخش و با استفاده از روش تحقیق اسنادی و دلفی صورت گرفته است. جامعه آماری شامل تحقیقات منتشر شده در ۱۰ سال گذشته و افرادی است که سابقه انجام کارهای نظری، تجربی و اجرایی در خصوص نوجوان داشته‌اند که به صورت نمونه‌گیری هدفمند ترکیبی انتخاب شدند، حجم نمونه ۵۰ متخصص نوجوان را شامل می‌شود. داده‌ها نیز با استفاده از سه راند دلفی (گروه متمرکز و پرسشنامه محقق ساخته) گردآوری شده ‌است. یافته‌ها نشان می‌دهد که مهم‌ترین مسائل اولویت‌دار نوجوان امروز ایران به ترتیب می‌توان شامل کهنگی نظام آموزش و پرورش و ناهماهنگی دروس ارائه شده در مدرسه با آموزش‌های مورد نیاز نوجوان، تاثیر منفی اختلافات و تعارضات خانوادگی بر روحیه نوجوان، به روز نبودن برنامه و اصول تربیتی والدین و عدم تناسب آن‌ها با تغییرات نوجوان امروزی، سطح سواد رسانه‌ای پایین خانواده ها و در نتیجه اقدامات اشتباه آن‌ها در راستای مدیریت فضای مجازی برای نوجوانان، درگیر نشدن نوجوان در موضوعات مربوط به خود توسط جامعه، ضعف جامعه در تبدیل ارزش‌ها به هنجارها برای نوجوان، تمایل زیاد نوجوان به دیده شدن، تأثیرپذیری شدید نوجوان از محیط اطراف، اعتیاد نوجوان به رسانه و تجربه بحران هویت توسط نوجوان  می‌باشد.